Sezgin Baran Korkmaz'ın Galatasaray tesislerindeki CIA görüşmesiyle ilgili kritik hamle

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Sezgin Baran Korkmaz’ın iddiaları üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sorular yöneltti.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Sezgin Baran Korkmaz’ın Fatih Altaylı'nın YouTube programında gündeme getirdiği iddialar üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yanıtlanmak üzere bir dizi soru yöneltti.

Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Korkmaz’dan İnan Kıraç’a ait 60 milyon dolarlık borcun silinmesini istediği iddiaları ile eski CIA Başkanı James Woolsey ile Galatasaray Tesisleri’nde gizli bir görüşme gerçekleştirdiği yönündeki iddiaların araştırılmasını talep etti.

Sezgin Baran Korkmaz’ın bu iddialarının peşine düşülmesi gerektiğini belirten Enginyurt, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için şeffaf bir soruşturma yapılmasını istedi.

Enginyurt, soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

1. Sezgin Baran Korkmaz’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan İnan Kıraç’ın 60 milyon dolarlık borcunun silinmesini talep ettiğine dair herhangi bir resmi kayıt mevcut mudur?
2. Korkmaz’ın eski CIA Başkanı James Woolsey ile Galatasaray Tesisleri’nde gizli bir görüşme yaptığı iddiası doğru mudur? Görüşmenin içeriği nedir?
3. Bu iddialar üzerine herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
4. Soruşturma başlatılmadıysa, neden başlatılmadığı ve iddialar doğru çıkarsa sorumlular hakkında ne gibi adımlar atılacağı konusunda bilgi verilmesi gerekmektedir.

Enginyurt, kamuoyunun aydınlatılması ve adaletin sağlanması adına bu soruların yanıtlanmasının önemine vurgu yaptı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.