Sezgin Baran Korkmaz'ın cevaplarından ilk bilgiler

ABC Gazetesi olarak, dün akşam Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklandığını duyurmuştuk. Şimdi de operasyonun ayrıntılarını ve Korkmaz’ın ilk ifadesini açıklıyoruz!

Serkut BOZKURT - Ali ISIYEL

ABD’yi dolandırdığı ve kara para akladığı iddiasıyla hakkında arama kararı olan Sezgin Baran Korkmaz, dün Viyana’da ABD’nin talebi üzerine yakalandı. Korkmaz, ilk resmi olmayan sorulara cevaplarını bugün verdi. Korkmaz, ilk ifadesinde, iş yaptığı siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti. Ancak ABD’li yetkililer, Korkmaz’ın bu teklifini davanın kriminal olması ve siyasi bir tarafının olmaması gerekçesiyle reddetti. Böylece Sezgin Baran Korkmaz’ın anlaşma seçeneği önünden kaldırıldı. Bunun sebebinin ise daha önce yeminli olmasına rağmen yalan ifade vermesi olabileceği söyleniyor.

Anlaşmanın tek yolu paranın iadesi

Ancak ABD’li yetkililer, ABD’de mahkemeye çıktığında kendisini ifade edebileceğini söyledi. Anlaşmanın bir yolu var, o da Korkmaz’ın bütün parayı iade etmesi.

Peki Korkmaz, ilk ifadesinde neleri söylemeye çalıştı ama ABD’li yetkililer bunu reddetti?

Edindiğimiz bilgilere göre, Sezgin Baran Korkmaz’ın sadece bayramlarda emniyet müdürlerine verdiği rüşvet 3 milyon doları buluyor. ABD’deki yargılamada bu paraları nereye harcadığı sorulduğunda Korkmaz’ın bunun hesabını vermesi gerekecek. Yine kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre, özellikle İstanbul Emniyetinin içinde Korkmaz’dan büyük rüşvetler alındı. Bu rüşvetlerin içinde saat, bileklik, kolye gibi hediyeler bulunuyor. Korkmaz’ın ‘çok sevdiği’ gazetecilere ise altın kalem hediye ettiği iddia ediliyor.

İadesinde öncelik ABD'de

Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesinde öncelik ise ABD’ye ait. Çünkü Türkiye, ikinci sırada talep eden ülke. Türkiye 20 Haziran 2021 saat 17.30 itibarıyla henüz Avusturya makamlarına iade talebinde bulunmadı. Bu nedenle Korkmaz’ın yargılanması yüksek ihtimalle ABD’de gerçekleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!