Sezgin Tanrıkulu: İnsan haklarını savunurken asla geri adım atmadım, atmam

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bir televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Tanrıkulu, "İnsan haklarını savunurken asla geri adım atmadım, atmam da." dedi. 

Konuyla ilgili CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmiş; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "TSK gözbebeğimizdir" açıklaması yapmıştı. 

Sezgin Tanrıkulu'nun X'ten yaptığı paylaşım şöyle:

"- Bana, daha doğrusu hakikatlere karşı saldırı ve linç devam ederken sayısız dostum arıyor, dayanışma mesajları paylaşıyor. Hepinize teşekkürler. Ben hakikatleri dönemin koşullarına göre eğip bükenlerden, zora düşünce susanlardan değilim.

- Hak ihlalleri yurttaşlar, insan hakları savunucuları geri adım attığında başlar. İnsan haklarını savunurken asla geri adım atmadım, atmam da.

Bana yönelik linç operasyonu devam ediyor. Herkes biliyor ki bu aslında geçmişi unutma ve unutturma operasyonudur. Bu ülkenin her bir yurttaşı adalete, demokrasiye, insan haklarına erişene kadar unutmayacağız, unutturmayacağız."

Politika Haberleri

Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor
Erdoğan beni kandıramaz