Sezgin Tanrıkulu Kavala, Altan ve Kozağaçlı ziyareti sonrası konuştu: Herkesin yeni yılını kutluyorlar

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Silivri Cezaevi'nde bulunan iş insanı Osman Kavala, avukat Selçuk Kozağaçlı ve gazeteci Ahmet Altan ziyareti sonrası, ''Herkesin yeni yılını kutluyorlar" açıklaması yaptı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, avukat Selçuk Kozağaçlı ve gazeteci Ahmet Altan ziyaret etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Tanrukulu, "Silivri'deydim... Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı ve Ahmet Altan herkesin yeni yılını kutluyor" diye konuştu.

Osman Kavala, avukat Selçuk Kozağaçlı ve gazeteci Ahmet Altan'ın yeni yılını kutladığını söyleyen Tanrıkulu, "Onlar da herkesin yeni yılını kutluyor" mesajını paylaştı.

AYM KARARINA DEĞİNDİ

Tanrıkulu, AYM'nin Osman Kavala bireysel başvurusunu reddetmesine değinirken, "Tabii bugünkü AYM Osman Kavala kararıyla giderek etkili bir kurum olmaktan uzaklaştı. Son Demirtaş kararında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), AYM'nin bu tutumunu eleştirmişti. Daha önce Osman Kavala ile kesinleşen AİHM kararında da AYM eleştirilmişti. Maalesef bugün AYM Cumhurbaşkanı'nın çizdiği sınırın dışına çıkmadı ve ret kararı verdi" ifadelerini kullandı. https://tele1.com.tr/anayasa-mahkemesinden-osman-kavala-karari-297237/ Tanrıkulu, Selçuk Kozağaçlı'nın cezası bozulduğunu ve duruşmasının nisan ayında yapılacağını hatırlatarak, "Ahmet Altan da 4 yıldan fazladır cezaevinde. Hakkında hüküm bozulmuştu, tahliye de edilmişti ama ne yazık ki vazgeçildi. Ahmet Altan da geleceğe dönük iyimserliğiyle hepinize selam sevgilerini iletti" mesajını paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı