SGK emekli maaşı hesaplama formülü: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alabilirim?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı (4A, 4B, 4C) kapsamında çalışanlar, emekli olduklarında alacakları maaşı 'SGK emekli maaşı hesaplama robotu' kullanarak öğrenebilirler. Emeklilik maaşı hesaplamasında prim gün sayısı ve sigorta statüsü gibi faktörler önemli rol oynar.

Emekli maaşı hesaplama formülü, araçları ve tabloları 2025 yılına yaklaşırken önemli bir konu haline geldi. 2024 Temmuz ayında yapılan zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 10,500 TL olarak belirlenmişti.

SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI emekli maaşları hesaplamaları, e-Devlet veya SGK emekli maaşı sorgulama motorları aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşları hesaplanırken, sigorta sistemi, ödenen primler, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş gibi faktörler dikkate alınıyor.

4A emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine giderek gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor. Gerekli bilgiler şunlardır:

- T.C. Kimlik Numarası
- SSK Sicil Numarası
- Baba adı
- Nüfus ili
- Doğum tarihi

Bu bilgileri girdikten sonra 'Sorgula' butonuna basarak maaş hesaplamasını yapabilirsiniz.

4B emekli maaşı hesaplama için uyg.sgk.gov.tr adresinden TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodunu girerek hesaplama yapabilirsiniz.

4C emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına gidip doğum tarihi, cinsiyet, 4A çalışma süresi ve başlangıç ve bitiş tarihlerini girmeniz gerekiyor. Bu bilgileri girdikten sonra hizmet türünü seçip 'Hesapla' butonuna basarak emeklilik maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma gün sayısı, prim ödemeleri ve diğer çeşitli kriterlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu faktörler, emekli maaşının miktarını doğrudan etkileyen önemli unsurlar arasındadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.