SGK erken emeklilikle ilgili merak edilen listeyi paylaştı: Sadece bu 5 meslek için geçerli! Erken emeklilikte

Erken emeklilikle ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni listeyi paylaştı. Belirli mesleklerde çalışanlar için erken emeklilik imkanı dikkat çekiyor!

Türkiye’de emeklilikle ilgili birçok yeni detay gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu detaylar arasında özellikle belirli mesleklerde çalışanlar için erken emeklilik şansı ilk sırada yer alıyor. Hali hazırda mevcut uygulamalara göre bazı mesleklerde çalışanlar içinse erken emeklilik şansı bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından duyurulan listeye göre çeşitli mesleklerde çalışanların ilgili şartları sağlamaları halinde daha erken emekli olmaları mümkün hale geliyor. Güncellenen liste ile birçok kişi için emeklilik şansı ortaya çıktı.

ERKEN EMEKLİLİK HAKKI BULUNAN MESLEKLER HANGİLERİ?

SGK tarafından duyurulan güncel listeye göre erken emekli olabilecek meslekler belli oldu. Bu kapsamda 5 meslek grubu yer alıyor. Hazırlanan listede bazı meslekler için erken yaşta emeklilik hakkı bulunurken bazılarında ise daha yüksek emekli maaşı alma şansı sağlanıyor.

Erken emeklilik hakkı bulunan meslekler arasında maden işçileri ilk sırada yer alıyor. Maden sektöründe çalışanlar daha erken emekli olabiliyor. Hatta daha yüksek emekli maaşı hakkı da sunuluyor. Kamu sektöründe çalışanlar da uzun hizmet süreleriyle erken emekli olabiliyor. Bu kapsamda öğretmenler de uzun hizmet süreleri ile erken emekli olabiliyor. Havacılık ve sağlık sektörü çalışanları da listede yer alıyor.

UZUN HİZMET SÜRESİNE SAHİP OLMAK ÖNEMLİ!

Uzun hizmet süreleri nedeniyle erken emeklilik hakkı öğretmenler için de geçerli oluyor. Buna ek olarak havacılık sektöründe çalışanlar yine uzun hizmet süreleri nedeniyle erken emeklilik hakkından faydalanabiliyor. Kamu sektöründe çalışanlar uzun hizmet süresi avantajından yararlanabiliyor.

Sağlık sektöründe çalışan kişiler ise yüksek emekli maaşı alabiliyorken daha erken emekli olma şansından da yararlanıyor. SGK listesinde yer alan bu tür meslekler erken emeklilik dışında yüksek maaş alma hakkı elde edebiliyor. Her meslek grubunda şartları ve süreçleri ise farklı şekilde işlemektedir. Bu nedenle detaylar SGK ile iletişime geçilerek öğrenilmelidir.

Ekonomi Haberleri

Yapı Kredi Bankası Satılıyor mu? Koç Holding'ten Açıklama Geldi!
Türkiye'nin 22 yıllık ve TOGG parçaları üreten dev otomotiv devi iflas ediyor!
Bankacılık Sektöründe Deprem! Yapı Kredi Hisseleri Rekor Kırdı
Türkiye'nin en tanınmış ekonomisti açıkladı: İşte doların yıl sonu görebileceği rakam!
Altın fiyatlarındaki son durum: 21 Mayıs güncel altın tutarları