SGK malulen emeklilik listesini güncelledi! Şartları karşılayanlar erken emekli olabilecek

SGK, malulen emekli olabilecek hastalıkları belirleyen listeyi güncelledi. Listedeki hastalıklar ve belirlenen şartlara uyanlar erken emekli olabilecek.

SGK, malulen emekli olabilecek hastalıkları belirleyen listeyi güncelledi. Listedeki hastalıklar ve belirlenen şartlara uyanlar erken emekli olabilecek.

KİMLER MALULEN EMEKLİLİK HAKINDAN FAYDALANABİLİR?

Malulen emeklilikten yararlanmak isteyenlerin sahip olması gereken temel şartlar arasında, listede yer alan hastalıklardan birine sahip olma, en az 10 yıllık sigorta geçmişine sahip olma ve taban 1800 prim günü ödeme şartları bulunuyor. İlgili hastalıklardan birine sahip olmanın yanı sıra, malulen emeklilik başvurusu yapacak bireyin en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primini ödemiş olması gerekmekte. Bu şartları sağlayan kişilere malullük maaşı bağlanıyor.

ESNETİLMİŞ PRİM ŞARTLARI VE TOPLU PRİM ÖDEME İMKANI

SGK, malulen emeklilik için gereken minimum 1800 gün prim ödeme şartında esneklik sağlamakta ve eksik primleri toplu olarak ödeme olanağı sunuyor. Malulen emeklilik başvurusu için gereken bir diğer önemli kriter, hastalığın kişinin SGK'lı bir işe girişinden sonra ortaya çıkmış olması. Ayrıca, malulen emeklilik başvurusu yapan kişinin aynı anda çalışmıyor olması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı’ndan 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza
Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda
Kişi başı borç 77 bin TL: 40.3 milyon vatandaşın 3,1 trilyon borcu var
Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?