SGK milyonları ilgilendiren uyarıyı yaptı: 'Çift ödeme iadesi' mesajları düzmeceymiş!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurum bünyesinde "çift ödeme iadesi" başlığıyla herhangi bir işlem yapılmadığını ve bu tür e-postaların dolandırıcılık amacı taşıdığını duyurdu.

SGK tarafından yapılan duyuruda, son günlerde vatandaşlara SGK'dan gelmiş gibi görünen "çift ödeme iadesi" konulu sahte e-postaların gönderildiği bildirildi. Bu e-postalar, genellikle "Sosyal Güvenlik Kurumu Müşteri Hizmetleri" adı altında gönderiliyor. Vatandaşlar bu tür sahte e-postalara ve SMS’lere itibar etmemeleri konusunda uyarıldı. Açıklamada, bu dolandırıcılık girişimlerinin amacının kişisel bilgileri ele geçirmek olduğu belirtildi.

SGK açıklamasında, "Kurumumuzun 'çift ödeme iadesi' konulu herhangi bir işlemi yoktur. Ayrıca kurumumuz tarafınca gönderilen SMS veya e-postalar yalnız bilgilendirme amacı taşımaktadır. Mail kanalıyla kişilerden IBAN ve kişisel bilgi talep edilmemektedir. Vatandaşlarımız şüpheli bir e-posta aldığında Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 ve CİMER üstünden bizimle irtibata geçebilir ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezlerimizden bilgi alabilirler," bilgilendirmesi yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.