SGK müjdeyi verdi: Faizsiz konut kredisi kampanyası geliyor

SGK, 15 Temmuz Gazileri ve malul bireyler için faizsiz konut kredisi imkanını genişletti. Yeni düzenleme ile hak sahipliği belgesi zorunluluğu kaldırıldı ve başvuru süreci hızlandırıldı. Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden kolay başvuru yaparak, TOKİ projelerinden faydalanmak mümkün.

Sosyal Güvenlik Kurumu, faizsiz konut kredisi imkanını 15 Temmuz Gazileri ve malul bireyler için genişletti. Bu yeni düzenleme sayesinde, hak sahipleri TOKİ projeleri ve Ziraat Bankası aracılığıyla daha hızlı ve kolay başvuru yapabiliyor. Önceden gerekli olan hak sahipliği belgesi alma zorunluluğu da kaldırılarak, başvuru süreci önemli ölçüde hızlandırıldı.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ HANGİ HAK SAHİPLERİNE TANINIYOR?

Faizsiz konut kredisi, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’nun ilgili maddelerine göre harp veya vazife malulü olanlara tanınan bir hak. Aynı zamanda, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 47. maddesi ile 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında maaş bağlanan dul ve yetimler de bu kredi imkanından faydalanabiliyor. Bu krediden yararlanabilecek diğer gruplar arasında; harp veya vazife malulü kamu görevlileri, 15 Temmuz Gazileri, görev değişikliği ile çalışmaya devam eden harp veya vazife malulleri ve faizsiz kredi almadan önce vefat edenlerin dul ve yetimleri bulunuyor.

KREDİ ÖNCELİK SIRALAMASI NASIL BELİRLENİYOR?

Faizsiz konut kredisi başvurularında öncelik, malul bireylerin kendisine tanınıyor. Vefat durumunda ise bu hak, dul eşe geçiyor. Dul eşin olmaması ya da yeniden evlenmesi durumunda, çocuklar belirli şartlar altında bu hakkı devralabiliyor. Eş ve çocukların bulunmadığı durumlarda ise öncelik anne ve babaya veriliyor. Bu hak, her aile için yalnızca bir konut ile sınırlı tutulmakta ve krediler TOKİ tarafından sağlanıyor.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

2021 yılı itibarıyla, faizsiz konut kredisi başvuruları daha da kolaylaştı. Artık, hak sahipliği belgesine gerek kalmadan, Ziraat Bankası veya Halkbank şubelerine doğrudan başvuru yapılabiliyor. Bu süreç, SGK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülüyor ve veri paylaşımı sayesinde hak sahipliği bilgileri doğrudan TOKİ tarafından sorgulanabiliyor. Faizsiz konut kredisi almak isteyenler, TOKİ kampanyalarına katılarak daire sahibi olma şansını da elde edebiliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.