SGK sigortaları iptal ediyor!: İşte o detaylar

Sosyal Güvenlik Kurumu 2023 denetimlerinde düzmece iş yeri olduğunu belirlediği 1533 işletmeyi kapattı. Çalışmadığı halde sigortalı gibi gösterilen 88 Bin 455 kişinin de sigortasını iptal etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında düzmece iş yeri ve düzmece sigortalılara yönelik denetimlerine hız kazandırdı. "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" vasıtasıyla yürütülen çalışmalarda, Türkiye genelinde yoğun denetimler gerçekleştirildi.

101 BİN İŞYERİ 88 BİN KİŞİ İNCELENDİ

Geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerde, 101 bin 794 iş yeri incelendi. Bu denetimlerin sonucunda, 1533 iş yerinin düzmece olduğu ve 88 bin 455 kişinin çalışmadığı halde sigortalı gösterildiği ortaya çıkarıldı. Sahte sigortalılık tespit edilen kişilerin sigortalılıkları iptal edilirken, düzmece iş yerleri üstünden yapılan hizmetler de geçersiz sayıldı.

SGK, sahteciliğin tespiti durumunda iş yerlerine yönelik de çeşitli yaptırımlar uyguladı. Sahte olduğu belirlenen iş yerlerinin tescil kayıtları, e-sigorta şifreleri ve iş yeri sicil numaraları iptal edildi. Ayrıca, haksız yere yararlanılan teşvik ve destekler, gecikme cezası ve zammı ile öğrenim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.