SGK uzmanı asgari ücrete zammın geleceğini belirtti ve tarih verdi!

AKP iktidarı asgari ücrete ara zammı dışlamış olsa da, SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan gelen yeni açıklamada durum farklı. Karakaş, temmuz ayında olmasa da eylül ayında asgari ücrete kesinlikle zam yapılacağını belirtti ve beklenen zam miktarının 4 bin TL olduğunu aktardı.

Hükümet yetkililerinin açıklamalarına rağmen, milyonlarca asgari ücretlinin zam beklentisi devam ederken, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını" belirtti. Şimşek'in açıklamalarının ardından SGK Başuzmanı İsa Karakaş ise eylül ayında asgari ücretlilere zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

ASGARİ ÜCRET DÖRTTE BİR ORANINDA ERİDİ

Halk TV'nin aktardığına göre; gelir dağılımında en yüksek dilim ile en düşük dilim arasındaki farkın 15 katı aştığını vurgulayan Karakaş, nüfusun sadece %1'inin Gayri Safi Milli Hasılanın %40'ına sahip olduğunu belirtti. Asgari ücretin ise bu büyük uçurum içinde dörtte bir oranında eridiğini ifade etti.

"EYLÜL AYINDA ZAM KAÇINILMAZ"

İsa Karakaş, asgari ücretin ara zam almadığı takdirde özel sektör çalışanlarının da zarar göreceğini vurgulayarak, "Enflasyon verileri göz önüne alındığında, eylül ayında asgari ücretin güncellenmesinin kaçınılmaz olduğunu" ifade etti.

Karakaş, asgari ücrete yapılması beklenen zam miktarını 4 bin TL olarak tahmin etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.