SGK uzmanı beklediği ikramiyeleri açıkladı: Emekliler bir hayal kırıklığı daha yaşayabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, emekli bayram ikramiyesinde artış için çalışmalara başladıklarını söylemesi sonrasında emekliler yeni ikramiyelerin ne kadar olacağını merak etmeye başladı. SGK uzmanı ise beklediği ikramiyeleri açıkladı. Eğer bu tahmin doğru çıkarsa emekliler...

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, Sözcü TV canlı yayınında emeklilerin merak ettiği bayram ikramiyesindeki artışa değindi. Sevinç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarından yola çıkarak, bayram ikramiyesi çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Emeklilerin alacağı bayram ikramiyesindeki beklentileri paylaşan Sevinç, 2018 senesinde başlatılan 1.000 liralık ikramiyenin zaman içindeki artışlarla 2023 senesinde 2.000 liraya çıkarıldığını anımsattı. Fakat, ikramiye sabit rakam olduğundan değerinin zamanla azaldığını ve düzenli artışlar ile güncellenmesi gerektiğini söyledi.

İKRAMİYE İÇİN 2 AYRI MİKTAR SÖZ KONUSU

Sevinç, Maliye Bakanlığı’nın maliyetleri dikkate alarak davranışlarında ölçülü bir tutum sergilediğini düşünüyor. Emeklilere verilecek ikramiye için 2 ayrı seçenek değerlendiriliyor: 3.000 lira ya da 5.000 lira. Sevinç, bu seçenekler içinde 3.000 liranın daha kuvvetli bir olasılık olduğunu söyledi fakat, hiçbir artış yapılmazsa bu rakamın 5.000 liraya çıkabileceğini belirtti.

Sevinç aynı zamanda, kamuda düşük ikramiyeler verildiğini ve en azından emekli ikramiyesinin bir maaş tutarında olması gerektiğini vurgulayarak, mesela 10.000 ya da 20.000 TL rakamlarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dolar kuru sabitlendi, temkinli bekleyiş devam ediyor
Kamu harcamaları dondurulacak
TÜİK verileri: İşsiz sayısı mart ayında azaldı
Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!