SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Son Dakikada Açıklanacak" Dedi ve Asgari Ücretteki Net Zammı Paylaştı

Ocak ayı yaklaştıkça, işverenlerin talep edecekleri zam oranı, hükümetin izleyeceği strateji ve TÜRK-İŞ'in beklentileri büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Uzmanlar ise asgari ücrette yapılacak zamla ilgili çeşitli tahminlerde bulunmayı sürdürüyor.

Asgari ücret zammı konusunda meraklı bekleyiş sürüyor ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasına kısa bir süre kala, zam oranlarına dair tahminler artıyor. Son olarak Deutsche Bank'ın asgari ücret için yüzde 25-30 aralığında bir artış öngörmesinin ardından, SGK Uzmanı Özgür Erdursun da görüşlerini paylaştı. Erdursun, geçmişteki yüksek zam oranlarının aksine bu yıl oransal artışların etkisini yitirdiğini belirtmiş bulundu.

Deutsche Bank'ın tahminlerinin ardından, Erdursun da enflasyon hedefinin yüzde 17.5 olarak belirlendiğini ve bu nedenle büyük bir zam beklenmediğini ifade etti. Hükümetin enflasyonla mücadele stratejisinin, asgari ücrette büyük artışlardan kaçınmak olabileceğini vurguladı. Erdursun’un oluşturduğu maaş tablosuna göre, yüzde 20'lik bir zam durumunda maaşın 20 bin 400 TL'ye, yüzde 25 zamda 21 bin 250 TL'ye, yüzde 30 zamda 22 bin 100 TL'ye, yüzde 35 zamda ise 22 bin 950 TL'ye çıkacağı öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.