SGK uzmanından flaş iddia: 'Asgari ücret bu rakamı geçmeyecek'

SGK uzmanı İsa Karakaş, ocak ayında asgari ücrete yapılacak artışın 22 bin 500 TL'yi geçmeyeceğini ifade etti. Karakaş, bu tahminin arka planında yüksek enflasyon ve ekonomik kriz koşullarının etkili olduğunu vurguladı.

SGK uzmanı İsa Karakaş, ocak ayında asgari ücrete yapılacak artışın en fazla 22 bin 500 TL olacağını belirtti.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla mücadele eden vatandaşların, ocak ayında aldıkları maaş zamları sekiz ay içinde eridi. Asgari ücrette ara zam yapılması beklenirken, hükümet bu konuda herhangi bir artış olmayacağını duyurdu. Asgari ücretle yaşam mücadelesi veren bireyler ise ocak ayında yapılacak zammı sabırsızlıkla bekliyor.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete yapılacak zam hakkında önemli bilgiler verdi. TGRT Haber TV'ye konuşan Karakaş, "Temmuz ayında birçok ürüne zam yapıldı ama asgari ücretlilere herhangi bir artış olmadı. 17 bin lira ile geçinmeye çalışanların durumu gerçekten zor; bu maaş açlık sınırının altında kalıyor," dedi.

Karakaş, asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin olarak ise, "Bu şartlar altında asgari ücretin kesinlikle 22.500 lirayı aşmayacağını söyleyebilirim. Yıl sonunda çalışanlar 20 ile 22.500 TL arasında bir maaş görecek," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.