SGK ve kamu bankaları arasında sigortalılar için kredi işbirliği protokolü

Yapılandırma kapsamında emekli olabilecek sigortalıların uygun koşullu kredi kullanabilmesi için SGK ve kamu bankaları protokol imzaladı. SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz, kampanyaya 40 bin kişinin üzerinde katılım öngördüklerini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasındaki protokol töreni dün imzalandı.

Törende açıklamada bulunan SGK Başkan Vekili Yılmaz, “Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/b’den (Bağ-Kur) yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, ek-5 ve ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar kapsamda” diye konuştu.

Yılmaz, faiz oranının yüzde 1.6 ve vadesinin 36 ay olacağını da ifade etti. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar da, daha önce de benzer protokoller imzaladıklarını hatırlatarak, sadece son 3 protokolle 140 bin vatandaşın emekli olmasına katkı sağladıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İstanbul'da ekmeğe zam yolda
S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!