SGK veri toplayacak: Kredi kartı limitleri gerçek gelire uygun hale gelecek

2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, kredi kartı limitlerinin gelir seviyelerine uygun hale getirilmesi ve sosyal yardım sisteminde köklü değişiklikler yapılması hedefleniyor.

Önümüzdeki üç yıl için ekonomik politikaları belirleyecek Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, kredi kartı limitlerinin gelir seviyelerine uygun hale getirilmesi hedefleniyor. Yeni politika çerçevesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından toplanan veriler ile Risk Merkezi'nin veri tabanları entegre edilerek, kredi kartı limitlerinin gerçek gelirlerle uyumlu olması sağlanacak. Bu adım, iç talebi dengelemeyi, enflasyon beklentilerini kontrol altında tutmayı ve cari açığı azaltmayı amaçlıyor. Ayrıca, bireysel krediler ve hedefsiz ticari kredilerde seçici sıkılaştırma politikaları da uygulanacak.

Sosyal yardım sisteminde yapılacak yenilikler de OVP'nin önemli bir parçası. Yapılacak düzenlemelerle, sosyal yardım sisteminin her birey için asgari gelir garantisi sağlayan ve işgücüne katılımı teşvik eden bir yapıya dönüştürülmesi planlanıyor. Yeni aile odaklı model, yardım alan kişilerin işgücüne katılımını engellemeyecek şekilde tasarlanacak. Bu düzenlemeler, hem sosyal yardım sisteminin etkinliğini artırmayı hem de işgücüne katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.