SGK'dan işsiz yurttaşlara SMS: Ödenmezse takip başlatılacak

SGK, işsizlik dönemindeki GSS prim borçlarını hatırlatmak için milyonlarca vatandaşa SMS gönderdi. Borçların ödenmemesi halinde yasal takip tehdidi ile karşılaşacaklarını bildiren SGK, gelir testiyle ücretsiz sağlık hizmeti alınabileceğini de duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işsizlik dönemindeki prim borçlarını hatırlatmak amacıyla milyonlarca vatandaşa SMS gönderiyor. Bu mesajlarda, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ödenmemesi halinde yasal takip başlatılacağı vurgulanıyor.

SGK, özellikle işsizlik dönemlerinde biriken GSS prim borçlarını ödemeleri için vatandaşa çağrıda bulunuyor. Gönderilen mesajlarla birlikte, yaklaşık 9,4 milyon kişi borç durumları hakkında bilgilendirildi. Ancak birçok vatandaş, borçlarının faizlerle birlikte katlandığını belirterek sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. SGK'nın ikinci bir açıklamasıyla, vatandaşların gelir testine başvurarak GSS kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekleri de duyuruldu.

Mersin'de yaşayan 26 yaşındaki Murat Polat, kendisine iletilen 24 bin 603 lira tutarındaki GSS borcuna tepki gösterdi. Bu borcu "işsizlik vergisi" olarak nitelendirip ödemeyi reddeden Polat, devletin bu yöntemle başkalarından alamadığı paraları işsiz vatandaşlardan almaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, ailesine ait bir arsa nedeniyle gelir testinin sonucunda borcunun silinmediğini ekledi.

2012 yılında yapılan düzenlemeyle zorunlu hale gelen GSS primleri, çalışmayan vatandaşlar tarafından ödeniyor. 2024 yılı için belirlenen bu tutar, aylık 600 lira, yıllık ise 7 bin 200 lira olarak belirlendi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.