Lübnan’da iki gün boyunca uzaktan patlatılan bazı iletişim cihazlarının neden olduğu patlamalarda 37 kişinin hayatını kaybetmesi ülkede büyük bir korku yarattı. Lübnan ordusu, ülke genelinde şüpheli cihazları kontrollü olarak patlatmayı sürdürürken, havaalanında bazı iletişim cihazlarının kullanımı yasaklandı. Halk, cep telefonları da dahil olmak üzere neredeyse tüm bataryalı cihazlardan korkar hale geldi.
Beyrut’un Hamra Caddesi'nde AA muhabirine konuşan Muhammed Abbas, yetişkinler gibi çocukların da psikolojik olarak etkilendiğini belirtti. Kendisinin küçük çocukları olmadığını ama yeğenlerine telefonların yaklaştırılmasına izin vermediğini söyleyen Abbas, çocukların telefon kullanmaktan korktuğunu ifade ederek, "Çocuklar telefonu almak istese de vermiyoruz, çünkü artık çocuklar bile 'Telefon patlar mı?' diye soruyor" dedi.
Abbas, patlamaların içerisine patlayıcı yerleştirilen cihazlara gelen mesajlarla tetiklendiğine dikkat çekerek, insanların bir aramayı açarken bile endişe duyduğunu belirtti.
Beyrut'ta taksicilik yapan Muhammed Dokmak da, 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşen binlerce iletişim cihazının patlatıldığı saldırıların ardından halkın elektronik cihazlardan korkmaya başladığını söyledi. Almanya’da yaşayan bir akrabasının Lübnan’ı ziyarete geldikten sonra saldırılar nedeniyle sadece 10 saat kalarak geri döndüğünü vurguladı.