"Siberağ-4" Operasyonunda 86 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Siberağ-4" operasyonlarında 86 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlarda, 91 milyon 400 bin TL işlem hacmi ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi. Yerlikaya, suç ve suçlularla mücadelenin süreceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Siberağ-4" operasyonları çerçevesinde 86 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinesinde, 24 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 91 milyon 400 bin TL işlem hacmi ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi. Yerlikaya, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Siberağ-4" operasyonları kapsamında 86 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, operasyonlar; "nitelikli dolandırıcılık", "banka veya kredi kartını kötüye kullanma", "yasa dışı bahis" ve "çevrim içi çocuk müstehcenliği" suçlarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca 24 ilde yapıldı.

Yakalanan şüphelilerin hesaplarında toplam 91 milyon 400 bin TL işlem hacmi olduğu belirlendi. Operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, birçok bilgisayar, sahte ehliyetler ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren jandarma ekiplerine teşekkür ederek, "Kara Vatan'da olduğu gibi Siber Vatan'da da 7 gün 24 saat suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" şeklinde bir açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.