Sıcak Havalarda Yılan Alarmı: 27 Şehirde Çanlar Çalıyor! Evinizde Bu Sesi Duyarsanız Dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok şehri yılan tehlikesiyle karşı karşıya. Özellikle Mersin, Adana, Trabzon ve Bursa'da artan yılan vakaları, evlerde duyulan belirli seslerin yılan varlığını işaret edebileceği konusunda endişe yaratıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte, Türkiye yaz ayları için yılan alarmına geçti. Son birkaç yılda artan yılan vakaları, özellikle yeşil alanların yoğun olduğu şehirlerde yaşayanları endişelendiriyor. Doğal yaşam alanlarını terk ederek evlere kadar giren yılanlar, zehirli ve zehirsiz türler olarak ayrılıyor.

Gece Bu Sesi Duyuyorsanız Evinizde Yılan Olabilir

Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Trabzon, Yalova, Bursa, İzmir gibi 27 şehirde yılan görülme sıklığı artmış durumda. Uzmanlar, özellikle çatısı olan evlerde geceleyin duyulan kayma seslerinin yılan varlığına işaret edebileceği konusunda uyarıyor.

Her 3 Evden 1’inde Yılan Çıkıyor

Yılanlar sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de artan bir sorun haline geldi. Özellikle Avustralya gibi ülkelerde yılanların görülme sıklığı oldukça yüksek. Sunshine Coast Yılan Avcıları, kırsal alanlarda her 3 evden birinde yılan bulunduğunu belirtiyor.

O Ses Evde Yılan Olduğuna İşaret Ediyor

Evinizin çatısında yılan varsa, özellikle büyük bir yılan ise kayma sesini duyabilirsiniz. Bu, gece uykusuz kalmanıza neden olabilir. Ancak Yılan Avcıları, çatıda yılanların kemirgen nüfusunu kontrol ettiğini ve bu açıdan faydalı olabileceğini ifade ediyor. Hatta bazı meraklılar, kış aylarında çatıda evcil piton beslemeyi bile öneriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.