Şiddetli Sağanak, Bitlis'te Heyelanlara Neden Oldu

Bitlis ve çevresinde etkili olan sağanak yağışlar, heyelanlara ve tarım arazilerinde hasara yol açarken, bazı yolların kapanması uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Bitlis ve çevresini etkisi altına alan şiddetli sağanak yağışlar, tarım arazilerini olumsuz etkileyerek heyelanlara yol açtı. Ahlat-Adilcevaz kara yolunun 10. kilometresinde meydana gelen heyelan, toprak ve çamur kayması sonucu yolun trafiğe kapatılmasına neden oldu. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu bu yolda, karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yol yeniden trafiğe açıldı.

Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesi ve Oduncular köyünde ise sağanak sebebiyle dereler taştı ve birçok tarım arazisi zarar gördü. Gölbaşı Belediyesi ekipleri, hasar gören bölgede temizlik çalışmalarına başladı. Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, beldenin altyapısının büyük zarar gördüğünü belirtti. Kardaş, "Yollar, kanalizasyon şebekeleri, içme suyu hatları ve köprüler ağır hasar aldı. Belediyemiz kısıtlı imkanlarla bu zararı telafi edemeyecek durumda. Sel felaketleri her yıl beldemizi etkiliyor, ancak bu kez altyapımız da büyük zarar gördü. Neyse ki can kaybı olmadı," dedi.

Oduncular köyü muhtarı Sani Gökmen de, öğle saatlerinde etkili olan yağış sonrası sel yaşandığını ve can ve mal kaybı olmadığını ifade etti. Ancak köydeki içme suyu ve kanalizasyon altyapılarının hasar gördüğünü belirten Gökmen, "Köyün içine taş ve toprak doldu. Vatandaşlarımız mağdur durumda," diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.