Sıfır araçlar için ÖTV oranı artması söz konusu

Bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. Cuma gün gerçekleşecek görüşmelerde sıfır araçlar için ÖTV oranı artışı yönünde karar çıkacağı iddia ediliyor.

Hali hazırda ülkemizdeki otomobil fiyatları fazlasıyla yüksek. Bu yüksekliğin sebebi kurlar ya da otomobil üreticilerin yüksek kar marjı takıntısı değil. Bizden alınan ağır vergiler.

Malum yeni bir otomobil aldığınızda pek çok ek masrafın yanı sıra KDV ve ÖTV gibi vergiler de ödüyorsunuz. Burada özellikle ÖTV için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Çünkü ÖTV’nin ucu çok açık. Öyle ki yüksek fiyatlı bir otomobil aldığınızda otomobilin normal satış fiyatından çok daha fazlasını ÖTV olarak ödüyorsunuz.

Zaman zaman ÖTV tarafında indirimler yapılsa da ülkemizdeki en büyük kanayan yaranın ÖTV olduğunu söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Peki önümüzdeki süreçte ÖTV için yeni bir güncelleme gelecek mi?

Bugün sızdırılan bazı haberlere göre sıfır otomobillerdeki ÖTV oranınının arttırılmasına yönelik bazı çalışmalar yürütülüyormuş. Cuma günü gerçekleşecek olan oturumda da sıfır otomobillerden alınan ÖTV’nin arttırılması yönünde karar çıkabilirmiş.

Elbette şimdilik kesinleşmiş bir durum yok. Lakin pek çok ekonomi mecrası bu iddia ile çalkalanıyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığıyla hareket edersek kısa vadede yeni bir ÖTV zam mı gelmesini bekleyebiliriz. Elbette bu durum zaten yüksek olan otomobil fiyatlarını daha da yükseltecektir.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!