Sıfır otomobilde büyük sürpriz

Sıfır otomobilde büyük sürpriz ÖTV oranı düştü! Yeni ÖTV düzenlemesi, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayınlandı. Matrahlarda yapılan değişiklik sonrası fiyatlar düşebilir!

Bildiğiniz gibi ülkemizde artık sıfır otomobil satın almak oldukça zor. Çünkü bu otomobiller üzerinden alınan vergiler bir hayli yüksek ve bu da fiyatları doğrudan doğruya etkiliyor. Bundan önceki son düzenleme ile beraber özellikle yüzde 80’lik ÖTV dilimine giren otomobillerin fiyatı adeta tavan yapmıştı. Söz konusu kararın etkilerini günümüzde hala yaşamaktayız. Ancak bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı, yüzünüzü biraz da olsa güldürebilir. Çünkü matrah limitinde yapılan güncellemeler, sıfır araç fiyatlarında bazı indirimlerin doğmasına imkan tanıyacak. İşte detaylar!

Yayınlanan karara göre motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyenlerin yüzde 45 ÖTV dilimindeki matrah limiti 85.000 liradan 92.000 TL’ye çıkarıldı. Matrah limiti 85.000 TL’yi aşıp 130.000 TL’yi geçmeyen ve yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer alan motorlu araçların yeni matrah limiti ise 92.000 – 150.000 TL oldu.

Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçen araçlar için de güzel bir düzenleme yapıldı. Buna göre söz konusu araçlardaki vergi matrahı aralığı 85.000135.000 TL’den 114.000 – 170.000 TL’ye yükseltildi. Bahsi geçen araçlar için uygulanan yüzde 45, 50 ve 80’lik ÖTV oranlarında ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Bu kararların ardından sıfır otomobil pazarındaki fiyatların biraz daha düşmesine kesin gözü ile bakılıyor. Piyasadaki modeller için yüzde 16’ya kadar fiyat indirimlerinin yaşanması bekleniyor.

2021 Volkswagen Polo Ağustos fiyatları şaşırttı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!