Bazı fizikçiler bu teknolojiyi imkansız olarak nitelendiriyordu ancak sıfır yakıtlı motor uzaya fırlatıldı. QI teorisi ilk olarak 2007 yılında, kuantum mekaniğinin gizemli özelliklerinden yararlanan fizikçi Mike McCulloch tarafından önerildi.
IVO CEO’su Richard Mansell, şirketinin lansmandan önce 100 saatlik vakum odası testi gerçekleştirdiğini ve bu sırada kuantum sürücünün az miktarda itme ürettiğini söyledi.
Mansell, “Quantum Drive’ı SpaceX Transporter 9’daki bir Rogue uydusunda yörüngeye yerleştirmek, uzay araştırmalarının geleceği için bir kilometre taşıdır” dedi. Söz konusu uzay aracı nihayetinde fırlatıldı.
Başarılı olması durumunda yaratıcıları, bunun yalnızca fiziğin kritik ilkelerini yeniden yazmakla kalmayıp aynı zamanda uzay yolculuğu ve keşiflerinde yeni bir çağın temelini oluşturacağını söylüyor. Twitter’ın başarısızlığının ardından diğer platformlarına odaklanan Elon Musk SpaceX ile başarılı adımlar atıyor diyebiliriz. Bu kapsamda yeni sıfır yakıtlı araç da ciddi anlamda bir kilometre taşı olacak.
Uzay araştırmaları son yıllarda çok fazla arttı ve bilmediğimiz çok daha fazla ayrıntı da ortaya çıkmaya başladı denebilir. Elon Musk da uzayla yakından ilgili olduğu için bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Neticede eski Twitter yeni X pek de başarılı olamadı.