Şifrelerinizi değiştirin: Milyonların kullandığı o uygulama hacklendi!

TeamViewer, 26 Haziran 2024 tarihinde kendi sunucularında bir düzensizlik tespit ettiğini ve bunun muhtemelen bir hacker saldırısından kaynaklandığını duyurdu. Şirket, bu problemi ilk olarak 19 Haziran 2024'te kurumsal IT ağlarında fark etti.

TeamViewer, 26 Haziran 2024 tarihinde kendi sunucularında bir düzensizlik tespit ettiğini ve bunun muhtemelen bir hacker saldırısından kaynaklandığını duyurdu. Şirket, bu problemi ilk olarak 19 Haziran 2024'te kurumsal IT ağlarında fark etti. Kullanıcıların kişisel verilerinin çalınmadığını ve gizlilik standartlarına uygun bir şekilde korunduğunu belirten TeamViewer, durumun kullanıcı güvenliğini etkilemediğinin altını çizdi. 

Hollanda Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), TeamViewer kullanıcılarını, hesaplarının güvenliğini sağlamak için uygulamadaki şifrelerini değiştirmeleri gerektiği konusunda uyardı. Bu öneri, yaşanan güvenlik ihlali riski nedeniyle önem arz ediyor. NCSC, ayrıca kullanıcıların herhangi bir olağandışı etkinlik veya şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde, bunu derhal ilgili makamlara bildirmeleri gerektiğini belirtti. Bu tür proaktif önlemler, potansiyel risklerin en aza indirilmesi ve kullanıcıların verilerinin güvende tutulması amacıyla geniş kapsamlı bir güvenlik tedbiri olarak sunulmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.