Sigara İçenleri Üzecek Haber: Fiyatlara Yeniden Zam Geldi!

Son dönemlerde sigara fiyatlarına yapılan zamlar, tüketicilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen artışlarla birlikte, yeni zam kararları da peş peşe geldi.

Türkiye'de halkın yaklaşık yüzde 30'unun düzenli sigara tükettiği biliniyor ve bu oran, ülkeyi Avrupa'nın en yüksek sigara içme oranına sahip ikinci ülkesi haline getiriyor. Sigara kullanıcılarının bu denli fazla olması, iktidarın ekonomi politikalarında önemli bir etken haline gelmiş durumda. Fahiş vergilerle artan sigara fiyatları, bu yıl içinde toplamda 4 kez zamlandı.

10 LIRA ZAM GELDI

Tüm tepkilere rağmen sigara fiyatlarına yapılan zamlar devam ediyor. Temmuz ve Ağustos aylarındaki son artışların ardından, vatandaşlar yıl sonuna kadar yeni bir zam beklemiyordu. Ancak sigara üreticileri, artan enflasyon, yüksek maliyetler ve ağır vergi oranlarını gerekçe göstererek yeni bir zam kararı aldı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, JTI marka sigara gruplarından birine daha zam yapıldığını duyurdu. Bu durum, sigara içenler için maliyetlerin artmaya devam edeceği anlamına geliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.