Sigaraya Büyük İndirim: Önce Zam, Şimdi İndirim!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), tütün ve alkol ürünlerinden alınan ÖTV oranlarını güncelledi. Bu güncelleme sonrasında sigara fiyatlarında 6 liralık indirim yapıldı.

Dünyanın en çok sigara tüketen ülkeleri arasında yer alan Türkiye, aynı zamanda sigaraya en yüksek vergiyi ödeyen ülkelerin başında geliyor.

Son olarak, 3 Temmuz tarihinde netleşen 6 aylık enflasyon verilerinden sonra ÖTV'ye yapılacak zam sebebiyle tüm sigara markalarına 9 ila 13 lira arasında zam yapılması kararlaştırılmıştı.

Sigara Fiyatlarına 6 TL İndirim

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarının güncellendiğini açıkladı. GİB, 6 aylık üretici enflasyonunun yüzde 19,49 olduğunu belirterek ÖTV tutarlarının güncellendiğini duyurdu.

Yapılan güncelleme sonrasında, bir paket sigaradaki ÖTV tutarı 6,49 TL artarak 33,3 TL'den 39,5 TL'ye çıktı. Benzer şekilde, birada 1,51 TL artarak 7,78 TL'den 8,29 TL'ye, şarapta 7,45 TL artarak 38,24 TL'den 45,69 TL'ye, yüksek alkollü içkilerde ise her litreye düşen alkol derecesi başına 2,06 TL artarak 12,69 TL seviyesine yükseldi.

ÖTV'nin beklenenden daha az artması sebebiyle birçok sigara markası, 10 lira bandında yapmayı planladığı zamdan vazgeçti ve indirim kararı aldı.

En Ucuz Sigara 61 Liraya Düştü

JTİ grubu sigaralarına yapılan 10 TL zammın ardından bu kez 6 TL indirim gerçekleşti. Bu kapsamda, en pahalı sigara 145 TL olurken en ucuz sigara 61 TL'den satışa sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.