Sigaraya Zam Yine Kapıda! Yeni Fiyatlar Korkutuyor

Türkiye Tekel Batileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın sosyal medya paylaşımı, sigara fiyatlarına zam gelebileceği ihtimalini gündeme getirdi. Aybaş, paylaşımında "Sigaraya önümüzdeki ay tekrar 5-6 lira daha zam gelirse yok daha neler der misiniz?" ifadelerini kullandı.

Sigaraya Zam Yine Kapıda: Yeni Fiyatlar Korkutuyor! Özgür Aybaş'tan Zam Sinyali

Sigara fiyatlarına zam haberleri dinmek bilmiyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında ÖTV zammı ile birlikte bazı sigara gruplarında 10 TL'ye varan artışlar yaşanmıştı.

Bu zam dalgasının ardından, Türkiye Tekel Batileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sigaraya önümüzdeki ay içerisinde 5-6 TL arasında yeni bir zam beklendiğini öne sürdü. Aybaş'ın bu sözleri, sigara kullanıcıları arasında endişe ve tepkilere yol açtı.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, zammın enflasyondaki artışa bağlı olabileceği ve sigara fiyatlarının 25 TL'yi aşabileceği tahmin ediliyor. Bazı kullanıcılar ise bu zammın haksızlık olduğunu ve caydırıcılık açısından etkisiz kalacağını savunuyor.

Sigara fiyatlarının artması, sigara kullanımının azalmasına yönelik politikaların da bir parçası olarak değerlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı, sigarayla mücadele kapsamında sık sık uyarılarda bulunuyor ve sigarayı bırakmak için ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor.

Özgür Aybaş'ın paylaşımı, sigara fiyatlarının artmasına ilişkin resmi bir açıklama olmamasına rağmen, zam beklentilerini güçlendirdi. Önümüzdeki aylarda sigara fiyatlarında ne gibi değişiklikler olacağı ise resmi açıklamalarla netlik kazanacak.

Sigara zammı ile ilgili gelişmeler haber bültenlerinde ve basın organlarında takip edilebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.