Sığınacak Yer Kalmadı! İsrail Üçüncü Kez BM Okulunu Hedef Aldı

İsrail savaş uçakları, Filistinli mültecilerin sığındığı BM'ye bağlı bir okulu üçüncü kez hedef aldı. Sağlık kaynakları, saldırıda 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin ise yaralandığını belirtti. Bombalanan okul, önceki saldırılarda da büyük kayıplara sahne olmuştu.

İsrail savaş uçakları, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’ndaki "Esma" okulunu üçüncü kez hedef aldı. Filistin resmi ajansı WAFA'nın aktardığı bilgilere göre, okula yapılan bu son saldırıda mülteci konumundaki Filistinlilerin sığındığı okulda 11 kişi hayatını kaybetti, ortalama 20 kişi yaralandı. Yaralıların, Şifa ve El-Ehli Baptist hastanelerine kaldırıldığı açıklandı.

ÖNCEKİ SALDIRILARDA DA YÜKSEK CAN KAYBI

İsrail, daha önce 7 Haziran ve 19 Ekim’de de aynı okula saldırı düzenlemişti. Bu saldırılarda da 10’dan fazla kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi yaralanmıştı. "Esma" okulu, Filistinli mülteciler için önemli bir sığınak haline gelmişken, saldırılar okulda büyük yıkımlara ve kayıplara neden olmaya devam ediyor.

GAZZE’DE SİVİL ALTYAPI HEDEFTE

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar devam ederken, Filistin kaynaklarına göre bugüne kadar 42 bin 924 Filistinli yaşamını yitirdi. Ölenlerin 17 bin 210'u çocuk, 11 bin 742'si ise kadın. Enkaz altındaki binlerce kişinin de ölü olduğu tahmin ediliyor. İsrail ordusunun saldırılarında hastaneler ve okullar gibi sivillerin sığındığı kurumlar da zarar görüyor.

SİVİL ALTYAPIDA BÜYÜK TAHRİBAT

İsrail’in saldırıları, Gazze’deki sivil altyapıyı tahrip etmeye devam ediyor. Eğitim ve sağlık kurumları hedef alınırken, yerlerinden edilen yüzlerce Filistinlinin sığındığı binalar da ardı ardına vuruluyor. İsrail ordusunun BM'ye bağlı bir okul olan "Esma"yı defalarca bombalaması, sivil halkın can güvenliğini ciddi bir şekilde tehlikeye atıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.