'Sığınmacılar Ankara’da bir evi yaktı' iddialarının doğruluğu için bilgi verildi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya platformlarında dolaşıma giren ve 'Sığınmacılar Ankara'da bir evi yakmış' şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bu açıklama, içişleri kaynaklarına dayanarak yapıldı ve söz konusu iddiaların doğruluğu hakkında net bir yanıt verildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan 'Sığınmacılar Ankara'da bir evi yakmış' iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'Sığınmacılar Ankara’da bir evi yakmış' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi:

"13 Şubat 2024 tarihinde saat 07.00 sıralarında Ankara ili Altındağ ilçesine bağlı Yıldıztepe mahallesindeki bir adresten bildirilen yangın ihbarı üzerine emniyet birimleri olay yerine intikal etmiştir. İkametin çatı köşe kısmında ve ön taraf balkon kısmında bulunan eski eşyaların yandığı görülmüş herhangi bir yaralanmanın ve çevreye sirayetin olmadığı tespit edilmiştir. İkamette oturan F.K. adlı vatandaşımız ile yapılan görüşmede, eşinin mutfakta çay demlediğini, bir anda her şeyin alev aldığını, dışarı çıktıklarını ve itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmiş olarak yangına müdahale ettiğini ifade etmiştir. Adreste oturan vatandaşımız herhangi bir şikayetlerinin olmadığı yönünde beyanda bulunmuş, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu