'Sığınmacılar uzun süre işsiz kalacak'

Almanya Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya'ya gelen sığınmacılara dair konuşarak, bunların yalnızca küçük bir bölümünün iş bulabileceğini belirtti.Financial Times'a konuşan Özoğuz, sığınmacıların büyük kısmının...

Almanya Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya'ya gelen sığınmacılara dair konuşarak, bunların yalnızca küçük bir bölümünün iş bulabileceğini belirtti.

Financial Times'a konuşan Özoğuz, sığınmacıların büyük kısmının 5 yıl içinde iş bulamayacağını belirtirken, bunların iş bulması için "10 yıla kadar süre gerekebileceğini" söyledi.

Bu durumun Almanya Şansölyesi Angela Merkel için zorluk oluşturacağı söylenirken, başlangıçta "çoğunluğu çalışma yaşında, motivasyonu yüksek göçmenlerin Almanya'da iyimserlik yarattığı" ve sığınmacıların "sonraki Alman ekonomik mucizesini" yaratacağının düşünüldüğü, ancak gerçeklerle karşılaşıldığında bu umutların sönmeye başladığı belirtiliyor.

FT'ye konuşan Özoğuz, "algıda bir değişim oldu" diyerek, Almanya'ya ilk gelen Suriyelilerin "doktorlar ve mühendisler olduğunu", ancak "sonra çok daha fazla beceriden yoksun sığınmacı gelidğini" belirtiyor.

Yapılan araştırma Almanya'ya gelen Suriyelilerin yalnızca yüzde 45'inin herhangi bir diplomaya sahip olduğunu, yüzde 23'ünün üniversite diploması bulunduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu