Şii lider Sadr yanlılarına müdahale: 1 kişi öldü,7 kişi yaralandı

Tahrir Meydanı'nda toplanan Sadr yanlıları, 'Komiserliğe getirilenler değiştirilmeli', 'Yüksek Seçim Komiserliği'nin değiştirilmesi, Irak halkının talebidir' yazılı dövizler taşıdı. Polis, meydanın yakınındaki hükümet...

Tahrir Meydanı'nda toplanan Sadr yanlıları, 'Komiserliğe getirilenler değiştirilmeli', 'Yüksek Seçim Komiserliği'nin değiştirilmesi, Irak halkının talebidir' yazılı dövizler taşıdı. Polis, meydanın yakınındaki hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'de toplanan binlerce protestocuya da biber gazıyla müdahale etti. 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Parlamento ve hükümet içindeki 'yolsuzluk ve yolsuzluk yapanlar' aleyhinde slogan atan protestocular, bu kişilerin yargılanması talebinde bulundu.

SADR ADINA KONUŞAN EL KABİ: TANSİYONU YÜKSELTECEK ADIMLAR BEKLİYORUZ

Gösteride Sadr adına konuşan Muhammed el Kabi, "Ya Yüksek Seçim Komiserliği yasası ve üyeleri değiştirilir ya da bir sonraki adımın ne olacağına Irak halkı karar verir" dedi. 'Tansiyonu yükseltecek adımlar' beklediklerini kaydeden Kabi, söz konusu adımların ne olacağına ilişkin bilgi vermedi.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.