Siirt'te Gürz-2 Operasyonu: 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt’in Pervari ilçesinde düzenlenen Gürz-2 Operasyonu'nda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Etkisiz hale getirilen teröristler, 6 güvenlik görevlisi ve 5 sivilin şehit olduğu 9 eyleme katılmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt’in Pervari ilçesinde gerçekleştirilen Gürz-2 Operasyonu'nda 2'si turuncu, 2'si gri kategoride toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerin, 6 güvenlik görevlisi ve 5 sivilin şehit olduğu, 6 güvenlik görevlisi ve 11 sivilin yaralandığı 9 eyleme karıştığı belirlendi. Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla tamamlayan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında düzenlenen Gürz-2 Operasyonu kapsamında etkisiz hale getirilen 4 teröristin kimliklerini ve operasyon detaylarını açıkladı. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerden "Benda Amed" kod adlı Semra Ayverdi ve "Baran Hemlin" kod adlı Seyithan Sencer’in turuncu, "Sarı İbrahim" kod adlı Yakup Nişo ve "Destina Botan" kod adlı Bişenk Durmuş’un ise gri kategoride arandığı belirtildi.

Yerlikaya, teröristlerin 6 güvenlik görevlisi ve 5 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 6 güvenlik görevlisi ve 11 sivil vatandaşın yaralanması gibi 9 eyleme katıldığını ifade etti.

Operasyonun ardından paylaşımda bulunan Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığımızı, kahraman jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.