Siirt'te işitme engelli hastanın, Türkçe bilmediği için tedavi edilmemesi TBMM gündeminde

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dil engeli nedeniyle işitme testinden mahrum bırakılan bir hastayla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, incelemenin detayları ve benzer sorunların önlenmesi için adımlar sordu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesiyle, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan dil engeli sorununa dair yazılı bir açıklama talep etti. Tanrıkulu, medyaya yansıyan Türkçe bilmeyen Fatma Sümeli'nin işitme testinden mahrum bırakılması olayının ardından, konunun detaylarının aydınlatılmasını istedi.

Soru önergesinde, Siirt Hastanesi'nde yaşanan olayla ilgili başlatılan inceleme veya soruşturmanın mevcut durumunu sordu. Ayrıca, mağduriyete yol açan kişiler hakkında işlem yapılıp yapılmadığını ve hastanede benzer şikayetlerin olup olmadığını öğrenmek istedi. Tanrıkulu, anayasal hakları ihlal edenlere caydırıcı cezaların uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu da gündeme getirdi.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan personelin dil becerileri hakkında bilgi isteyen Tanrıkulu, kamu hizmetlerinden yararlanmayı kolaylaştırmak amacıyla farklı dillerde hizmet verebilecek personel alımının yapılıp yapılmadığını sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.