Silifke'de Erik Hasadı: Kilosu 1.000 TL'den satılacak

Mersin'in Silifke ilçesinde sera ortamında yetiştirilen erik ağaçları, çiçek açarak meyve verme sürecine girdi. Üreticiler, bu yıl yüksek gelir beklentisiyle 800 dönüm araziden ortalama 8 bin ton erik hasadı yapmayı hedefliyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde sera ortamında yetiştirilen erik ağaçları, çiçek açarak meyve verme sürecine girdi. İlçe genelinde bulunan 100 dönüm örtü altı alanda ve toplamda 800 dönüm erik bahçesinde ortalama 8 bin ton erik hasadı hedefleniyor.

ERİK ÜRETİMİNDE HEDEF BÜYÜK

Ocak ayının ilk haftalarından itibaren özel bakım ve ilgiyle yetiştirilen eriklerin meyveleri, Mart ayının başlarında toplanacak. Göksu Vadisi köyleri, Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören, Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi, Atayurt, Atakent ve Taşucu beldelerinde erik üretimi gerçekleştirilmektedir. Üretici Murat Temur, bu yıl 800 dönüm araziden ortalama 8 bin ton erik hasat etmeyi beklediklerini belirtti.

İLAVE BAKIM VE DİKKAT GEREKLİ

Özellikle Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliği yardımıyla Türkiye'de ilk turfanda eriğin Silifke'de hasat edildiğini vurgulayan Temur, "Erik ağaçlarımız 20 Ocak - 10 Şubat tarihleri arasında çiçek açtı. Bir hafta içinde de çiçeklerimiz meyveye dönüşmeye başladı. 15-20 gün içerisinde de hasada başlamayı bekliyoruz. Ağaçlarımıza seranın içinde bir çocuk gibi gece gündüz demeden bakıyoruz. Geceleri soğuk havalarda soba yakıp, gündüz sıcak olursa seralarımızı açıyoruz. Erik meyvesi ayrı bir ilgiye ihtiyacı olan bir meyvedir" diye konuştu.

BEKLENTİLER YÜKSEK

Geçen yıla kıyasla bu yıl erik hasadından daha yüksek bir gelir beklediklerini söyleyen Temur, "Geçtiğimiz yıl ürünlerimiz 500-600 TL arasında satılmıştı. Bu yıl bu rakamın bin lira civarında olmasını bekliyoruz. Devletimizden ekonomiye katkı anlamında ihracatın olmasını bekliyoruz. Yoksa pahalı bir ürün yalnız iç piyasada tüketilemeyecek. İhracatın kesinlikle olmasını bekliyoruz. Bu anlamda da devlet büyüklerimizden destek istiyoruz" ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Ehliyet Sınavında Usulsüzlük Operasyonu: Kopya Çekenler Suçüstü Yakalandı!
Olimpiyat öncesi Milli gururlarımız Berlin’de buluştu!
Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim