'Şimdi anladım ki garibana adalet yokmuş'

Ogün Samast'ın eşi Selma Samast, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile eşinin serbest bırakılmama gerekçesini yalanladı. "Şimdi iyi anladım garibanın adaleti yokmuş" dedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink’i 2007’de öldüren Ogün Samast bu suçtan aldığı cezayı tamamladı. 6 Ağustos’ta tahliye olmayı bekleyen Samast, gardiyanları tehdit suçlamasıyla hakkında açılan davada 3 ağustos tarihinde hapis cezası alınca cezaevinden çıkamadı.

Samast, cinayeti işlediğinde yaşı 18’den küçük olduğu için ‘tasarlayarak adam öldürmek’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İnfaz yasasına göre Samast bu cezanın 15 yıl 2 ayını yatacaktı. KRT’nin haberine göre geçen ay infaz savcılığı, Ogün Samast’ın vasisi olan eşi Selma Samast’a bir müddetname verdi. Müddetnameye göre; 13 yıl 8 aydır cinayet suçundan cezaevinde olan Samast, 6 Ağustos’ta son 1,5 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirmek üzere serbest bırakılacaktı. Ancak tutuklu bulunduğu dönemde gardiyanları tehdit suçlamasıyla hakkında dava açılınca tutukluluğunun devamına karar verildiği bilgisi basınla paylaşıldı. 

Ogün Samast'ın eşi bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Basında çıkan haberlerin doğru olmadığını, gerçeği yansıtmadığını dile getiren eş Selma Samast, darp edilenin gardiyanlar değil Ogün Samast'ın kendisi olduğunu öne sürdü.

Ogün Samast'ın kamu görevlileri aleyhine verdiği ifadeden dolayı baskı gördüğünü söyleyen Selma Samast," Ogün'nün ifadesini geri almasını istediler, ne yazık ki doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış" dedi

Basını taraflı ve yanlı haber yapmakla eleştiren Selma Samast'ın "Şimdi iyi anladım garibanın adaleti yokmuş, daha başımıza belli ki kötü şeyler gelecek" sözleri ise dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor