Simide zam geldi!

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara’da simidin tanesinin yarından itibaren 2 liradan 2,5 liraya çıkacağını duyurdu.

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara’da simidin tanesinin yarından itibaren 2 liradan 2,5 liraya çıkacağını duyurdu.

Delibaş, simidin üretim maliyetlerinde yüzde 90’a varan zamlar geldiğini ve bu nedenle satış fiyatında artışın ‘kaçınılmaz’ olduğunu söyledi.

Üretim maliyetinde fahiş artış

Geçen yıl ile bu yılı kıyaslayan Delibaş; simitlik unun çuval fiyatının 110 liradan 220 liraya, susamın kilogram fiyatının 12 liradan 23 liraya çıktığının altını çizdi.

Son dönemde katı ve sıvı yağ, eleman-usta yevmiyeleri, elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve kira bedelleri gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı simit fiyatını güncellemek durumunda kaldıklarını belirten Delibaş, şöyle devam etti:

100 gram simit 2 liradan satılırken aynı gramajdaki simit 2,50 lira oldu. 50 kuruşluk bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Eğer gerçek bir Ankara simidi yapmak istiyorsak, lezzetinden, kalitesinden ödün vermek istenmiyorsa, bu güncelleme kaçınılmaz olmuştur. Birçok ilde simidin 2,50 lira olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

OECD Raporu: Türkiye'de Büyüme Tahmini Artıyor, Enflasyon Endişe Verici Seviyede
OECD'den Türkiye için ürküten enflasyon tahmini geldi: İki yıl boyunca yüksek seyredecek
BİM'den Yeni Ürün: Para Sayma Makinesi! Tedavüle Çıkacak Yeni Para Birimi Detayı Dikkat Çekti!
Gelecek Varlık Yönetiminde, 2024'ün İlk Çeyreğinde 325,3 Milyon TL Kâr!
Üretimi Durdurulmuştu! Akıllı Telefon Devi Yeniden Üretim İçin Türkiye'ye Döndü!