Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor

Sözcü'nün aktardığına göre, simit fiyatlarına %1 KDV yerine %10 KDV gelecek. İşletmelerin uyguladığı zam oranı da %9 ile %10 arasında olacak. Vatandaşların en ucuz atıştırmalığı olan simit almaları artık daha maliyetli olacak.

Sözcü gazetesinin haberine göre, simit fiyatlarına %1 KDV yerine %10 KDV uygulanacak. Bu değişiklik, işletmelerin simit fiyatlarına %9 ile %10 arasında bir zam yapmasına neden olacak. Simit, vatandaşların en ucuz atıştırmalığı olarak bilinirken, bu değişiklikle birlikte artık daha yüksek maliyetli hale gelecek.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, simit fiyatlarına %1 KDV kesintisi uygulayan işletmeler, artık bu ürünleri satarken %10 KDV kesintisi yapacaklarını duyurdu. Bu durum, ürün fiyatlarına %9 ile %10 arasında bir zam gelmesine neden olacak. Yani en ucuz atıştırmalık olarak bilinen simit almak da daha pahalı hale gelecek.

KDV Kanunu'na göre, KDV oranlarını değiştirme yetkisi Cumhurbaşkanı'na aittir. Uygulamada, lokanta, pastane, kafe gibi işletmelerin ürettiği simit, börek, poğaça, yaş pasta, kuru pasta gibi ürünlerde, hem yerinde tüketimde hem de paket servisinde %1 KDV uygulanmaktadır. Ancak masa sandalyede oturarak hizmet veren işletmelerde bu oran %10'a yükselecektir.

Bu yeni düzenleme ile masa sandalyesi bulunan işletmelerde %1 KDV uygulaması sona erecek, yerine %10 KDV uygulaması geçecektir. Bazı işletmelerin, masada tüketilen ürünleri ayaktan satılmış gibi göstererek %1 KDV avantajından yararlandığı belirtilmiş, ancak bu durumun sona ereceği ifade edilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı