Simit Fiyatlarında Yeni Dönem: Ticaret Bakanlığı Düzenlemesiyle Fiyatlar Belirlenecek

Simit fiyatları Ticaret Bakanlığı denetiminde! Yeni düzenlemeyle fiyatlar belirlenecek. Heyet ve meslek komitesi görüşleriyle şekillenecek tarife, Ticaret Bakanlığı onayının ardından yürürlüğe girecek.

Ticaret Bakanlığı, simit fiyatlarını belirlemek için yeni düzenlemeye gidiyor. Yönetmelik değişikliğiyle birlikte, fiyatlar artık ilgili heyet ve meslek komitesinin görüşleriyle şekillenecek. Ticaret Bakanlığı'nın onayının ardından yeni tarife yürürlüğe girecek.

Simit fiyatları, Ekmek fiyatları gibi Ticaret Bakanlığı'nın görüşüne başvurularak belirleniyor. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Fiyat tarifeleri, ilgili yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girecek. Tarifelerin belirlenmesinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınacak.

Meslek komitesi en geç 15 gün içinde görüşünü bildirecek. Ancak simit gibi 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde tanımlanan ürünler için tarife belirlenmesi sürecinde, yönetim kurulu, Ticaret İl Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdürü, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alacak.

Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan tarife teklifi, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulacak.

Ancak, Ticaret Bakanlığı'nın olumsuz görüş bildirmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın, gerekçeleri ile yönetim kurulu tarafından hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Ticaret Bakanlığı'nın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.