Simit Sarayı'na Ziraat Bankası'nı ortak ettiren Kavukçu'nun geçmişi: İlk değil

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, kriz yaşadığı belirtilen Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini alması tartışma yaratırken, şirketin sahibi

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, kriz yaşadığı belirtilen Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini alması tartışma yaratırken, şirketin sahibi Abdullah Kavukçu’nun geçmişte Emlak Menkul Değerlerin batmasından da sorumlu tutulduğu ortaya çıktı.

Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, kriz yaşadığı belirtilen Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı’dan devralmak için Rekabet Kurulu’na başvurması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor.

Şirketin sahibi Abdullah Kavukçu’nun geçmişte Emlak Menkul Değerlerin batmasından da sorumlu tutulduğu ortaya çıktı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANMIŞ

Emlak menkul değerler 1999 yılında o günün parasıyla 11 trilyon lira zarara uğratılmış buna sebep olan dönemin yönetimiyle birlikte Abdullah Kavukçu da ağır ceza mahkemesinde yargılanmıştı. Kavukçu olayda yönetimin usulsüz kredi açtığı müşteriler arasında sayılıyordu. Olay sonrası Emlakbank’a ait Emlak Menkul Değerler kapatılmıştı.

Tam 20 yıl sonra aynı Kavukçu bu kez sahibi olduğu şirkete devleti ortak ettirdiği için tartışılıyor. İddia şirketin Denizbank’a 500 milyon dolar kredi borcu bulunduğu, bunun temizlenmesi için Ziraat Bankasının devreye girdiği yolunda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"