Simon Harris, İrlanda’nın başbakanı ünvanını kaptı!

İrlanda parlamentosda yapılan oylama sonucunda Başbakan belli oldu. Ülkenin eski Başbakanı Leo Varadkar'dan boşalan o koltuğa Simon Harris oturmayı hak etti! 37 yaşındaki Simon Harris ülkenin en genç Başbakan ünvanını da aldı.

İrlanda parlamentosunda yapılan oylamada ülkenin eski başbakanı Leo Varadkar'dan boşalan koltuğa 37 yaşındaki Simon Harris seçildi. Harris ülkenin en genç başbakanı oldu.

Eski başbakan Leo Varadkar'ın istifasının ardından İrlanda parlamentosu yeni bir başbakan için oy kullandı. Yapılan oylamada 69'a karşı 88 oy alan 37 yaşındaki Simon Harris ülkenin yeni başbakanı seçildi. Harris, ülkenin en genç başbakanı oldu.

EN GENÇ BAŞBAKAN!

Harris, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başbakan olmaktan onur duyduğunu belirterek, umutlarını, hayallerini ve dileklerini gerçekleştirmek için her gün çalışacağına söz verdi. İrlanda halkı.

Harris, İrlanda halkının isteklerini, hayallerini ve arzularını gerçekleştirmek için her gün çalışacağına söz verdi. Oylamanın ardından Meclis'te yaptığı konuşmada, barınmayı en büyük toplumsal sorun olarak nitelendirdi. Harris, iklim krizi konusunda "kararlı davranacağına" ve kırsal ve bölgesel kalkınmaya öncelik vereceğine söz verdi.

GAZZE'DE ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDU!

İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırısına atıfta bulunan Harris, İsrail'in "orantısız saldırıları" kınadığını söyledi. Hükümetin tepkisi." diyerek şunları söyledi: Gazze'de bir insani felakete tanık oluyoruz. "Ayrıca masum çocukların, kadınların ve erkeklerin aç kaldığını ve öldürüldüğünü de görüyoruz" dedi. Harris ayrıca İrlanda'nın Avrupa Birliği'ndeki konumunu ateşkese aracılık etmek için kullanacağını söyledi.

Eski eğitim bakanı ve merkez sağ Fine Gael partisinin üyesi olan Harris aday oldu ve lider olarak Varadkar'ın yerine seçildi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Çerkes Soykırımı mesajı
Aynı felaketin Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil
Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı