Mehmet Şimşek: Köprüler, otoyollar, limanlar ve HES'ler satılacak

Şimşek, önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı. İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü'de dahil.

Mehmet Şimşek, yüksek enflasyon sebebiyle enflasyon muhasebesi sistemine geçileceği bildirirken bankalar ve finans kurumlarını ayrı tutacaklarını bu kurumlara enflasyon muhasebesi uygulanmayacağını söyledi. Şimşek, kapı kapı dolaşıp kimseden para istemediklerini de savundu.

Bakan Şimşek, bakanlığının 2024 yılı bütçesini sunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtladı. Programdakiler haricinde yeni bir kamu kurumunu özelleştirmeye almayacaklarını belirten Şimşek'e muhalefet milletvekilleri, "Zaten satmadığınız ne kaldı ki, elde avuçta ne var ise hepsini sattınız" karşılığını verdi.

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ VE  BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ SATILIYOR

Şimşek'in özelleştirileceğini söylediği köprü ve otoyollar geçmişte kamu kaynaklarıyla yapılan başta İstanbul-Ankara otoyolu ile İstanbul Boğaz Köprüsü olmak üzere özel sektörün işlettiklerine göre çok daha ucuz tarifelerin uygulandığı ulaşım ağlarını kapsıyor. Özelleştirmeleri halinde bu yol ve köprülerin fiyatının da olağanüstü artması bekleniyor.

"KAPI KAPI DOLAŞIP PARA İSTEMEDİK"

Bakan Şimşek, muhalefet milletvekillerinin "Kapı kapı dolaşıp Arap ülkelerinden para dileniyorsunuz" şeklindeki eleştirilerine de yanıt verdi.

Bugüne kadar Suudi Arabistan, Katar, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi birçok ülkeye ziyaretleri olduğunu, ama buralarda yalnız uyguladıkları ekonomi programını anlattığını söyledi. Hiç kimseden kapı kapı dolaşıp para istemediğini ifade eden Şimşek, bu görüşmelerin çoğuna konuşmacı olarak davet edildiğini belirtti.

Şimşek, enflasyonu düşürme mevzusunda emin olduklarını belirtirken, bugün aldıkları önlemlerin 18 ay sonra sonuç verdiğini, aylık enflasyonda düşme olsa da senelik enflasyondaki düşüşün gelecek senenin ortalarını bulacağını ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

TÜİK Verilerine Göre Mart Ayında Türkiye'de İşsizlik Oranı %8,6'ya Geriledi
TBMM Komisyonu, Sert Yaptırımlarla Fahiş Fiyat Artışlarına Karşı Önlem Alıyor
ÇAYKUR 2024 Yaş Çay Alım Kampanyası Başladı
10 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
10 Mayıs 2024 güncel altın satış fiyatları