Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözünün anlamı

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözüyle ne anlatılmak istenir? İşte cevabı... Karşılaşılan her olayın bir sebebi ve ona bağlı olarak bir de sonucu olduğunu, beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan durumların çoğu zaman bir sebebe bağlı olarak geliştiğini anlatmak amacıyla kullanılan bir atasözüdür.

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözü, belirli bir olayın meydana gelmesi için gerekli şartların ve sebeplerin oluşması gerektiğini vurgulamak için kullanılır. Örneğin, bir kişinin işten çıkarılmasının ardından bu kişinin kıyafet kurallarına uymadığı için işten çıkarıldığı biliniyorsa ve kişi bunu bilmesine rağmen kurallara uymamaya devam ederse, sonucun beklenmemesi gerekir. Çünkü "şimşek çakmadan gök gürlemez", yani bir sonuç ortaya çıkmadan önce genellikle buna neden olan belirli bir durum veya olayın gerçekleşmesi gerekir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.