Simsimi İstismarı: Çocukları Tehdit Eden Uygulama

Çocuklar için tehlike yaratan Simsimi uygulaması, çocukları istismar riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Uzmanlar, aileleri çocukların telefonlarında denetim programları kullanmaya çağırıyor.

Çocukların güvenliği için internet ortamında giderek artan tehlikelere dikkat çeken bir haberde, Simsimi adlı uygulamanın çocukları istismar riskiyle karşı karşıya bıraktığı vurgulanıyor. Uzmanlar uygulamanın çocukları ve hatta yetişkinleri bile hedef aldığını belirtiyor. Ailelere, çocuklarının akıllı cihazlarında denetim programları kullanmaları tavsiye ediliyor.

İnternette çocuklar için tehlike yaratan uygulamalar giderek artıyor. Son zamanlarda sıkça duyulan uygulamanın adı Simsimi. Daha çok çocukların kullandığı uygulamaya kendisini çocuk gibi gösteren yetişkinlerin de kayıt olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar Hem yaşı küçük olmasına rağmen yaşını küçük göstererek bu platformu çocuklarımız kullanabiliyor daha da kötüsü yaşı büyük olmasına rağmen kendisini çocuk gibi göstererek yetişkinler özellikle sapkın düşünceler içerisinde olan yetişkinler bu programı kullanabildiğini belirtiyorlar. Eğer cinsel içerikli yazışmalar oluyor ise bazı talepler oluyorsa bu kişilerin pedofili olma ihtimali yüksek. Bu şekilde çocuklarla başlayan sohbet istismar ya da tehdide kadar varabiliyor. Uzmanlara göre aileler çocukların psikolojilerinde bir değişiklik olup olmadığını yakından takip etmeli.Uzmanlar Programı kullanan çocukların ve burada iletişimde olan çocukların stres ve kaygı seviyesinin çok yükselmesine eğer içinden çıkamıyorsa depresif belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.uyarısında bulunuyor.

Peki aileler bu tarz uygulamalardan nasıl korunacak? Uzmanlar, çocukların akıllı telefon ve saatlerinde girebilecekleri uygulamaları denetleyen programlara dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!