Sina Koloğlu: Dünyada 600 milyon kişi bir Türk dizisi izlemiş

Yazar- müzisyen Sina Koloğlu, İspanya'nın magazin gazetelerinden 'Diez Munitos'un Türk dizilerine haberine atıfta bulunarak, "Yazıda, dünyada yaklaşık 600 milyon izleyicinin bugüne kadar mutlaka bir Türk dizisi izlediği belirtiliyor.

Türkiye'de şehirlerin tarihi mekânların değil, bazı semtlerin bile bu diziler vasıtası ile tanınır olduğu yazıyor" ifadesini kullandı. 

Koloğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Diez Munitos' İspanya'nın önemli magazin dergisi. Sansasyonel haberleri ile meşhur. Türk dizilerinin dünyada ve İspanya'daki etkisini anlatan bir haber yer aldı. Senaryoların özelliği, kendi star isimlerini yaratması ve Türkiye'ye seyahatlerin artışına kadar geniş bir yelpazede bilgiler yer alıyor. Aralarında bir ayrıntı dikkatimi çekti. Yazıda, dünyada yaklaşık 600 milyon izleyicinin bugüne kadar mutlaka bir Türk dizisi izlediği belirtiliyor. Türkiye'de şehirlerin tarihi mekânların değil, bazı semtlerin bile bu diziler vasıtası ile tanınır olduğu yazıyor. Örnek olarak 'Kadın' dizisinde Bahar'ın oturduğu Tarlabaşı gösterilmiş. Tüm dünyada bilinen bir semt olmuş." ifadesini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır
Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı, sevindim ama
AK Parti’nin ‘önce Hukuk’ demeden değişmesi hayal
Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı