Sinan Ateş'in cinayetinde aranan Doğukan Çep yakalandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin aranan Doğukan Çep Beykoz'da yakalanarak gözaltına alındı.

Doğukan Çep yaklaşık beş yıldır firariydi ve bugüne kadar yakalanmamıştı. Çep, Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayından sonra gözaltına alındı.

Yapılan incelemede Doğukan Çep’in karıştığı silahlı eylemler şu şekilde sıralanmıştı:

3 Eylül 2013 tarihinde Gülensu mahallesinde Bektaş Aslan'ın silahla yaralanması, yine 4 Eylül’de Maltepe Güzelsu Mahallesi'nde Titiz Halı Yıkama adlı işyerinin kurşunlanması, 14 Eylül’e İzzet Kurubal'ın silahla yaralanması, 12 Eylül’de Maltepe Esenkent Mahallesi'nde Mehmet Zeki Diken'in yaralanması 29 Eylül’de Mesut Aktürk'ün yaralanması. İddianamede yer alan olaylara bakıldığında; Doğukan Çep ve arkadaşlarının özellikle 2013 Eylül ayında bu mahallerde çok sayıda saldırı düzenledikleri görülüyor.

Dava dosyasında Doğukan Çep'in lakabının “Dodo” olduğu belirtilmişti. Doğukan Çep, 4 Eylül 2013'te bir iş yerine silahlı saldırı düzenlemişti. İş yeri sahibi, emniyette verdiği ifadede, kamera görüntülerinden teeşhis ettiği Doğukan Çepi işaret ederek, “Kendisine Dodo olarak hitap ediliyor” demişti. Doğukan Çep'in, gasp amacıyla gittiği bir başka iş yerinde kendisini 'Yakup Kutlu' olarak tanıttığı da iddianamede yer 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı