Sinan Oğan: Çiçek bırakmaya değil, kongre yapmaya gideceğiz

MHP'de çağrı heyetinin kurultay için açıkladığı 15 Mayıs tarihi öncesinde mahkeme savaşları yaşandı. Muhaliflerin aldıkları tüm kararlar, Gemerek ve Tosya Asliye Hakimlerinin kararları ile engellendi. Bugün bir araya gelen...

MHP'de çağrı heyetinin kurultay için açıkladığı 15 Mayıs tarihi öncesinde mahkeme savaşları yaşandı. Muhaliflerin aldıkları tüm kararlar, Gemerek ve Tosya Asliye Hakimlerinin kararları ile engellendi. Bugün bir araya gelen 4 muhalif aday, yarın açıklanan kurultay saatinde salona gideceklerini açıkladılar. Ancak kurultayın yapılıp yapılamayacağı belirsizliğini koruyor.

"KONGREMİZİ YAPACAĞIZ"

Habertürk canlı yayınına bağlanan genel başkan adaylarından Sinan Oğan, "Yarın biz oraya çiçek bırakmaya değil kongremizi yapmaya gideceğiz" dedi. 

"AKP 2 SAATTE KONGRE KARARI ALDI, BİZ 6 AYDIR ALAMIYORUZ"

MHP kongresinin memleket meselesi haline getirildiğini ve hükümetin bu kongreyi engellemek için büyük çaba harcadığını söyleyen Oğan, "Adalet bakanı günlerdir uyumuyor. AK, MHP tüzüğünde bir maddenin değşmesinden korkuyor. Kendileri 2 saatte kongre kararı aldı, biz 6 aydır alamıyoruz" dedi.

SORUMLUSU YARGITAY

Sinan Oğan, yaşanan kongre krizinin sorumlusunun Yargıtay olduğunu belirterek "Bir saat içinde alınacak kararı almadıkları için bu sorun yaşanıyor." dedi.

"HUKUK OYUNCAK EDİLDİ"

Kongre kararı ile ilgili olarak Gemerek ve Tosya'da alınan kararları da eleştiren Oğan, "Türkiye'de hukuk AKP'nin oyuncağı haline getirildi" dedi.

DEVLETİN VALİSİ GİBİ DAVRANIN

MHP kongresini engellemek için beton duvarlar örüldüğünü ve yolların kesildiğini söyleyen Sinan Oğan, Ankara Valisi'ne seslenerek "AKP'nin valisi gibi değil, devletin valsii gibi davranın. Bizi güvenlik güçleri ie karşı karşıya getirmeyin" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”