Sinan Oğan, New York Times'a konuştu: Yüzde 70 destekler

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı talibi Sinan Oğan'ın vereceği karar merak edilirken, Oğan ABD'nin elit gazetelerinden New York Times'e konuştu.

Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilgi sürüyor. Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı oylama öncesi Sinan Oğan'a olan ilgi sürüyor. Oğan, yaklaşan seçim öncesi ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'a açıklamalarda bulundu.

Oğan'ın oy iddiası: Yüzde 70 destekler

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti fakat ikinci turda belirleyici olabilir" başlığıyla yayımlanan röportajda Oğan, günlerinin çok yoğun geçtiğini söylüyor. Üst düzey isimlerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Oğan, kendisine oy verenlerin yüzde 70'inin kendi tercihini destekleyeceğini öne sürdü.

Oğan'ın röportajdaki dikkat çekici açıklamalarından biri ise şu oldu: "Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım."

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çalışma ahlakını" beğendiğini söyleyen Oğan, "Karar almadan önce başkalarına yeteri kadar danışmamasını eleştiriyorum" yorumun yaptı. Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu için ise "başkalarının düşüncelerine önem vermesini beğendiğini" ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor
Erdoğan beni kandıramaz