Sinbo işçileri 58 gündür direniyor

TOMİS'e üye sinbo emekçileri, kod 29 kaldırılsın talebiyle 58 gündür fabrikanın önünde direniyorlar.

TOMİS üyesi oldukları için sermayenin baskı ve mobbingine maruz kalan Sinbo emekçileri, kod 29 kaldırılsın talebiyle 58 gündür fabrikanın önünde direniyor.

Sinbo'da maruz kaldıkları kötü çalışma koşulları nedeniyle Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası'nın (TOMİS) üyesi olan emekçiler, firmanın hukuksuz yaptırımlarına maruz kaldı. İşçilerin sendikalaşmasını engellemek isteyen firma patronları, 4 kişiyi işten çıkarttı. Olay üzerine sendikalaşmayı hızlandıran işçiler, 7244 sayılı geçici yasa ile karşılaştı. İktidarın pandemi döneminde çıkarttığı yasadan yararlanan Sinbo, 6 sendika üyesini daha işten çıkarttı. Duruma tepki gösteren işçilerin fabrika önünde "Ücretsiz izin hak değil saldırıdır!”, “7244 sayılı torba yasa iptal edilsin, tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi sağlansın” talebiyle başlattığı çadırlı direniş 31 günün sonunda hedefe ulaştı. Ücretsiz izne çıkartılan sinbo emekçileri, işlerini geri alındılar. Fakat Sinbo bir kişiyi kod 29 ile işten çıkarttı. Emekçilerin "Kod 29 kaldırılsın" talebiyle başlattığı direniş ise 58 gündür sürüyor.

"HAKLI MÜCADELEMİZE ENGEL OLAMAYACAKSINIZ"

TOMİS'in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda direnişe ilişkin destek, "İşçiler direnişlerinin 58’inci gününde fabrika yönetiminin fabrika önüne tente çektiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Direnişimizin gücünden korkan Sinbo yönetimi fabrika önüne tente çekerek sesimizi kısmaya çalışıyor.. Ama ama nafile! Haklı mücadelemize engel olamayacaksınız!” İfadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmeti Sosyal Medyayı Salladı! Fiyatlar Şaşırtıyor!
İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!
Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
Ankara'da Ekmeğe Yapılan Zam Vatandaşların Tepkisine Neden Oldu