Sinema Dünyası Bir Değerini Kaybetti: Sevda Ferdağ'ı Kaybettik

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayatını kaybetti. Gerçek adı Lütfiye Dumrul olan sanatçı, Cihangir'deki evinde sabah saatlerinde vefat etti.

Yeşilçam döneminin unutulmaz oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında yaşamını yitirdi. Gerçek adı Lütfiye Dumrul olan Ferdağ, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Ünlü sanatçının vefat haberi, sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde yaşandı.

YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ İSMİ: SEVDA FERDAĞ

1942 yılında Edremit'te doğan Sevda Ferdağ, sinemaya olan ilgisini 1958 yılında "O Günden Sonra" adlı filmle başladı. Ancak film beklenen başarıyı elde edemediği için Ferdağ, Almanya'ya yerleşti. Ablasının ısrarı üzerine 1963 yılında Türkiye'ye dönen sanatçı, "Azrailin Habercisi" filmiyle tekrar beyaz perdeyle buluştu. Bu filmle büyük bir ilgi kazanan Ferdağ, 2009 yılına kadar ortalama 150 filmde rol aldı.

SİNEMA CAMİASININ BAŞI SAĞOLSUN

Sevda Ferdağ'ın vefat haberini duyuran Film-San Vakfı, "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasını yaptı. Sinema dünyasının kaybettiği bu değerli isim, Yeşilçam'ın unutulmazları arasında yerini alacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Güneşin Büyülü Dansı: 20 Yılın En Güçlü Jeomanyetik Fırtınası Kuzey Işıklarıyla Dünyayı Aydınlattı
Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında